You are currently viewing OSTEOPATIAN HYÖDYT – PIDETÄÄN KEHOSTASI HUOLTA!

OSTEOPATIAN HYÖDYT – PIDETÄÄN KEHOSTASI HUOLTA!

Kun arki rullaa eteenpäin, ei välttämättä muista pysähtyä kuuntelemaan kehoa. Saatat tuntea kehossasi väliaikasta tai paikallista kipua, jännitystä tai jumia, mutta entäs jos koko keho tuntuu olevan jumissa pidempiaikaisesti?

Kun koet pitkäaikaista kipua, on osteopatia oikea valinta!

Tervetuloa osteopatiaan! Wellnessroom Espoon osteopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto sinun kehoasi varten. Osteopatia keskittyy kehosi kokonaistoimintaan ja kuuntelemalla auttaa löytämään ratkaisun kehosi kiputilaan. Osteopaatti kuuntelee, painelee, venyttää ja hoitaa kehon osat luonnolliseen tasapainoon, jonka jälkeen keho alkaa hoitamaan itse itseään. Vahvassa vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa ratkaisu saattaakin löytyä muualta kuin kivun syntypisteestä – osteopaattimme tunnustelee ja käyttää erilaisia tekniikoita saadakseen keholle tasapainon.

Asiakkaanamme voit hakeutua hoitoon isomman tai pienemmän vaivan kanssa. Hoito auttaa kiputilaan ja tarjoamme sinulle kattavan jälkihoito-ohjelman. Jälkihoito-ohjelma auttaa mm. rentoutumaan kiireisen arjen keskellä, unettomuuteen tai stressiin. Tarkoituksena ei ole siis vain pikaisesti selvittää kipujen ja ongelmien lähtökohtaa, vaan selvittää juurtajaksain ongelmien syntypiste.

Miksi?

Kehon ei kuulu olla jumissa – alaselkäkipu, niska-hartiakipu, päänsäryt, hampaiden narskuttelu, olkapää- tai polvikivut ovat kehon omia hälytysmerkkejä kehon epätasapainosta. Osteopatia auttaa ennen epätasapainon syntymistä ja tutkii miten kehoa voidaan auttaa kokonaisvaltaisesti. Hoidossa ei keskitytä pelkkään oireeseen, vaan ihminen hoidetaan kokonaisuutena.

Osteopatia on turvallinen ja tehokas, manuaalinen, eli käsin tehtävä hoitomuoto, jonka tarkoituksena on palauttaa sekä parantaa kehon omaa toimintakykyä käsittelemällä niveliä, lihaksia ja lihaskalvoja. Osteopatia sopii kaiken ikäisille, mutta erityisesti osteopatiasta hyötyvät aikuiset, työikäiset, aktiivista elämäntapaa elävät henkilöt. Varsinkin aktiiviurheilijat, mutta myös sunnuntailenkkeilijät ovat löytäneet avun osteopatiasta.

Kuka?

Osteopaatti on terveydenhuollon ammattilainen ja ammattinimike on suojattu, eli osteopaatiksi pääsee vain opiskelemalla. Ammattinimikettä valvoo Suomessa terveydenhuollon ammattihenkilöitä valvova Valvira. Osteopaatin koulutus kestää neljä vuotta joko yksityisessä oppilaitoksessa ja ammattikorkeakoulussa. Osteopaattien peruskoulutus on hyvin kattava ja osaaminen tuki- ja liikuntaelinten ongelmien hoitamisessa on korkeatasoista.

Osteopaatti on toiminnallisten tuki- ja liikuntaelimistön häiriöiden sekä kiputilojen tutkimisen ja hoidon asiantuntija. Osteopaatin koulutuksessa painotetaan anatomian ja fysiologian tärkeyttä sekä tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien tunnistamista. Tutustu osteopatian palveluihimme ja varaa aika ammattitaitoiselle osteopaatille Espoossa.

Miten?

Osteopaatin vastaanotolla kuunnellaan asiakasta ja lähdetään pohtimaan kivun syntyä tai tilannetta milloin kipua esiintyy. Samalla huomioidaan asiakkaan kokonaiselämäntilanne mm. stressin,
elämänmuutoksen, ahdistuksen tai kiireen osalta. Kertoman perusteella osteopaatti tutkii asiakkaan kehoa käsin tunnustelemalla tai palpoamalla. Tässä arvioidaan lihasten kireyttä, nikamien ja nivelten liikkuvuutta. Löydösten perusteella tehdään jatkotoimenpideohjeet. Tarvittaessa osteopaatti voi ohjata asiakkaan jatkotutkimuksiin esim. lääkäriin.

 Kiinnostuitko?

Osteopatia auttaa sinua parhaiten silloin, kun koet kipua tai jännitystä kehossasi pitkäaikaisesti, etkä välttämättä löydä ratkaisua itse. Espoon toimipisteiltä löydät koulutetut osteopaatit, jotka auttavat sinua yksilöllisesti ja tutustuvat tilanteeseesi kokonaisvaltaisesti.  Ota yhteyttä tai varaa aika nyt.