Urheiluhieronta Espoo

Ammattitaitoinen urheiluhieronta Espoossa. Varaa aika jo tänään!

Mitä on urheiluhieronta?

Urheiluhieronta on pehmytkudoskäsittelyä, jossa käytetään paljon erilaisia hierontatekniikoita. Hieronnassa keskitytään monipuolisesti lihasten käsittelyyn, kiputilojen helpottamiseen sekä kehon rentouttamiseen. Hieronta voi toimia myös osana aktiivista kuntoutusta.

Urheiluhierontaan erikoistunut koulutettu hieroja ottaa huomioon urheilijan sen hetkisen kisa- ja/tai harjoituskauden vaatimukset ja tätä kautta huomioi urheilijan kehon tarpeet. Hierontaotteet ja tekniikat toteutetaan aina asiakasta kuunnellen, yksilöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan. Urheiluhierontaan tullessa ei tarvitse olla kilpa- tai aktiiviurheilija, sillä urheiluhieronta voi olla myös rentouttava hetki kiireisen arjen keskellä.

Meillä Wellnessroomilla kaikki hierojamme pystyvät käsin tunnustelemaan erilaiset kudokset, säätelevät otteidensa voimakkuutta sekä liikkeiden nopeutta asiakkaiden toiveiden mukaisesti, rytmittävät suorituksensa hallituksi kokonaisuudeksi ja soveltavat hieronnan yksilöllisesti. Tuloksena on miellyttävän tuntuinen kohteeseen soveltuva hieronta.

Urheiluhieronnan otteet

Hieronta muodostuu erilaisista otteista, jotka voidaan karkeasti jakaa klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan otteisiin. Urheiluhierontaotteisiin luokitellaan pitkittäishieronta, poikittaishieronta, syvä kitkahieronta, painallustekniikat ja pinnallisten lihaskalvojen venytystekniikka. Lisäksi on paljon erilaisia muunneltuja otteita, kuten erilaiset pusertelut, vääntötekniikka ja painallusravistelu.

Hierottaessa meillä ei jaotella otteita eri ryhmiin vaan käytetään aina tilanteen mukaan asiakkaalle soveltuvia otteita. Kaikilla hierojilla on vivahde eroja, joista muodostuu hierojan ns. oma käsiala. Otteiden valintaan vaikuttaa suuresti, mitä aluetta hierotaan ja mikä on hoidon tavoite.


Urheiluhierojan koulutuksissa keskitytään myös urheilijan kilpa- ja harjoittelurytmiin, palautumiseen ja lihashuoltoon. Urheiluhierojan tulee ottaa huomioon koko harjoittelun kokonaiskuormittavuus, mutta myös yksittäisten harjoitusten kuormittavuus ja tästä palautuminen.

Kenelle urheiluhieronta sopii ja mihin se auttaa?

Urheiluhieronta sopii kaikille iästä riippumatta. Kuten muissakin manuaaliterapioissa, käsittely toteutetaan asiakkaan tarpeiden ja kunnon mukaan. Yleisin hieronnan indikaatio on lihasjännitys- ja kipu. Näitä jännityksiä voivat aiheuttaa esimerkiksi liian kova rasitus, yksitoikkoinen työ, virheelliset työasennot ja pitkään jatkunut staattinen jännitys. Urheiluhierontaa voidaan käyttää lihasperäisen päänsäryn hoidossa. Myös tiukat puremalihakset voivat aiheuttaa säteilykipua päähän. 

Arpi- ja sidekudosmuodostumat ovat yksi hieronnan indikaatio. Arpikudosta syntyy vammojen ja ylirasittuneiden kudosten seurauksena. Hieronnalla pyritään ns.rikkomaan syntyneet arpi- ja sidekudos muodostumat normaalin lihastoiminnan palauttamiseksi. Muita yleisiä vaivoja, jonka takia hakeudutaan urheiluhierontaan, ovat erilaiset hartia-ja niskavaivat, alaselän- ja lonkan alueen kivut, akuutti tai krooninen kipu.

hieronta espoo - urheiluhieronta

Kenelle urheiluhieronta ei sovi?

Urheiluhierojamme tekevät kattavan alkuhaastattelun ja tutkimuksen arvioidakseen terapian kontraindikaatiot eli vasta-aiheet. Vasta-aiheilla tarkoitetaan sellaisia sairauksia, joiden yhteydessä hieronta voi pahentaa asiakkaan oireita ja näin ollen hieronta on tällöin kielletty. Jotkut kontraindikaatiot koskevat ainostaan paikallishierontaaa kyseisellä alueella.

Kontraindikaatiot:

  • Akuutti trauma
  • Henkilöt, joilla on todettu pahanlaatuinen kasvain tai syöpä
  • Infektio ihossa
  • Laskimotukokset
  • Kuume
  • Päihteiden vaikutuksen alaiset tai krapulaiset henkilöt

Asiakas voi olla rohkeasti yhteydessä suoraan terapeuttiin, jos hieronnan tai hoidon sopivuus omalla kohdalla askarruttaa!

Kuinka usein urheiluhieronnassa tulisi käydä?

Urheiluhieronnan kesto riippuu hierottavasta alueesta tai oireista. Isomman alueen käsittelyyn on yleensä hyvä varata pidempi aika, esim. koko selän ja niskan alueen hierontaan on hyvä varata aikaa tunti. Koko vartalon hierontaan 90 minuuttia. Meiltä löydät hieronta-aikoja 30-90 minuuttiin, joiden aikana tehdään alkukartoitus, hoito sekä annetaan mahdollisesti kotiharjoitteita tai ohjeita arkeen.

Jokainen keho on yksilöllinen ja jokaisen oire on erilainen; tästä syystä myös hieronnan tarpeen tiheys vaihtelee asiakkaasta riippuen. Joillekin toimii säännöllinen hoitotiheys esimerkiksi kerran kuussa, toisille taas tietyin väliajoin tehtävät hoitojaksot.

Pääset urheiluhierontaan kaikissa meidän toimipisteissä Espoossa: Leppävaarassa, Kivenlahdessa, Suurpellossa ja Nihtisillassa. Voit tilata urheiluhierojan myös kotiin.