Akupunktio Espoo

Hoida Tuki- Ja Liikuntaelinten Kiputiloja Ammattitaitoisella Akupunktiolla Espoossa

Mitä on akupunktio?

Länsimainen akupunktio on kehitetty kiinalaisesta lääketieteestä ja se perustuu uusiin lääketieteellisiin tutkimusnäyttöihin.

 Akupunktion vaikutus perustuu elimistön kipujärjestelmän luontaisten kipua lievittävien välittäjäaineiden tuotannon aktivoimiseen, sekä hermoston rauhoittamiseen. Hoidolla toisin sanoen laukaistaan kehon omat luontaiset kivunlievitys mekanismit.

Akupunktio hierontaan yhdistettynä on turvallinen keino lievittää kipu- ja kireystiloja, jos perinteinen hieronta ei yksin riitä. Akupunktiohoitoon reagoiminen on yksilöllistä, joten halutun vaikutuksen saavuttamiseksi suositellaan usein muutaman kerran hoitosarjaa. 

Mikäli olet kiinnostunut akupunktiosta sellaisenaan tai hierontaan yhdistettynä, ole ennen ajanvarausta yhteydessä suoraan hoidon suorittavaan ammattilaiseen sähköpostitse!

Mitä voidaan hoitaa akupunktiolla?

Akupunktiolla hoidetaan tuki- ja liikuntaelinten kiputiloja, kuten esimerkiksi niska-hartiakipuja, selkä/iskiaskiputiloja, polvikipuja, penikkaoireita, jänteiden tulehdustiloja (tenniskyynärpää ym.), pitkittyneitä nivel- ja lihassärkyjä.

Akupunktiolla voidaan hoitaa myös päänsärkyjä ja migreeniä.

Akuunktio Espoo - Wellnessroom

Kuinka nopeasti akupunktio vaikuttaa?

Hoitoon reagoiminen on aina yksilöllistä. Yleensä selkeitä muutoksia voi nähdä n. 3-5 hoitokerran jälkeen, mutta hyödyn voi tuntea jo ensimmäisen kerran jälkeen välittömästi. Tuntemuksina voi olla rentous ja keveys. Suositeltu hoitotiheys riippuu vaivasta, mutta alkuun on hyvä käydä hoidossa tiheästi, muutama käynti 2-3 viikon sisään.

Esteet hoidolle?

Yleisinfektio (kuume, flunssa…), ihoinfektio (ihottuma ei ole este, mutta kyseiselle alueelle ei saa laittaa neuloja), verenvuototaudit, voimakkaasti ohentunut iho, imusolmuketurvotus, alentunut immuunivaste (syöpätaudit, sytostaatit) sekä neulakammo.

Raskaus tai tatuoinnit eivät ole este hoidolle.

Tuntuuko akupunktioneulan laittaminen?

Akupunktioneulat ovat erittäin ohuita, mutta saatat tuntea neulojen laiton yhteydessä pienen nipistävän piston (kuin hyttysen pisto). Itse hoito on yleensä täysin kivuton. Hoidon jälkeen hoitoalueella saattaa tuntua pienen hetken lievää kipua, joka yleensä johtuu kudoksen paranemisprosessin alkamisesta.

Hoidosta saattaa jäädä mahdollista lievää verenpurkaumaa iholle, mutta harvoin. Pistokohtia on hyvä painaa hetken aikaa hoidon jälkeen kosmeettisen
haitan ehkäisemiseksi.

Voinko urheilla akupunktion jälkeen?

Hoidon jälkeen on hyvä välttää kovaa fyysistä rasitusta. Akupunktio vaikuttaa voimakkaasti hermostoon ja yleensä hoidon jälkeen nukkuu erittäin hyvin. Tärkeää on myös juoda paljon vettä. Saunomista ei suositella heti hoidon jälkeen.

Ole meihin rohkeasti yhteydessä, jos sinulla tulee kysymyksiä akupunktiosta tai siitä sopiiko akupunktiohoito juuri sinun vaivaasi!

Asiantunteva akupunktio Espoossa lähellä sinua!

Kun teet ajanvarauksen akupunktioon, lisääthän lisätietoihin maininnan hoitoon hakeutumisen syystä. Vastaamme mielellämme myös muita palveluitamme koskeviin kysymyksiin. Akupunktio Espoo Leppävaaran ja Kivenlahden toimipsteissä!

HUOM! TEEMME AKUPUNKTIOTA VAIN TUKI- JA LIIKUNTAELINVAIVOIHIN!