Osteopatia Espoo

Perehdymme juuri sinun vaivoihisi lempeää manipulaatiota käyttäen

Mitä on osteopatia?

Osteopatia on tutkittuun tietoon pohjautuvaa, holistista eli kokonaisvaltaista, tuki- ja liikuntaelin vaivojen kliinistä diagnostiikkaa sekä sen pohjalta vaivan hoitoa ja kuntoutusta.

Osteopaatin vahvuus on erittäin hyvässä anatomian ja fysiologian osaamisessa, sekä manuaalisissa kädentaidoissa. Perinteisesti Osteopatia on manuaalisia hoitotekniikoita potilaalle hoitopöydällä. Näitä tekniikoita ovat mm. pehmytkudos käsittely, triggerpainanta, lihaskalvo eli fascia käsittely, nivelten ja nikamien mobilisointi ja manipulointi, minkä tavoitteena on avata lukkiutunut nivel tai nikama.

Nykyaikainen Osteopaatti kuitenkin ymmärtää myös liikkeen parantavan merkityksen ja osaakin myös ohjata terapeuttista harjoittelua osana hoitoprosessia tarpeen mukaan. Osteopatia soveltuu siis myös leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen tai mikä tärkeintä, ennaltaehkäisevällä fysiikkaharjoittelulla pidetään urheilijan tai tavallisen ihmisen loukkaantumisriski mahdollisimman pienenä. Osteopaatti siis sopii hyvin myös urheilijoiden huoltojoukkoihin.

Osteopaatti on 4 vuoden yhtäjaksoisen ammattikorkeakoulu tasoisen koulutuksen käynyt, terveydenhuollon ammattilainen, Osteopatia on Valviran (Suomen terveysministeriön alla toimiva lupaviranomainen) hyväksymä, virallinen terveydenhuollon piirissä toimiva ammattikunta. Samassa rekisterissä ovat mm. lääkärit, fysioterapeutit, koulutetut hierojat ja muita terveydenhuollon ammattikuntia.

Milloin osteopatiaan?

Osteopatia vastaanotolle voi hakeutua esim. kipeän selän, lonkan ja lantion alueen kipujen ja kireyksien takia tai niska-hartiaseudun ongelmien ja päänsäryn takia. Oireena voi olla kipu
jalkaterässä levossa tai treenatessa. Mikä tahansa kiputila tai toiminnallinen häiriö tuki- ja
liikuntaelimistössä on Osteopaatin erikoisalaa.

Osteopaatti on myös hyvä valinta, jos kehossasi on yleistä kireyden ja jäykkyyden tunnetta, mihin pelkkä hieronta tai venyttely ei auta. Hoitosuunnitelma tehdään aina yhteisymmärryksessä asiakkaan kanssa. Jos esimerkiksi asiakas nikaman naksautusta jännittää, ei tätä silloin tarvitse tehdä vaan valitaan monipuolisesta tekniikkavalikoimasta jotain muuta.

Lue täältä lisää osteopatian hyödyistä!

Minkälainen on osteopatian vastaanotto?

Aina ensimmäinen vaihe on ensikäynnillä asiakkaan täytettävä terveyslomake, jonka jälkeen
käydään keskustelun kautta läpi hoidettavan kivun/vaivan syntyä ja siihen liittyviä tekijöitä. Näiden pohjalta Osteopaatti saa kuvan mistä kipu voisi johtua. Tämän perusteella tehdään erotusdiagnostinen tutkiminen, kliinisiä hoitohuoneessa tehtäviä testejä, jotka ovat yleisesti lääketieteessä käytössä. Näiden pohjalta Osteopaatti saa kiinni vaivan alkuperästä, jonka jälkeen tehdään asiakkaan kanssa yhteisymmärryksessä hoito/kuntoutus suunnitelma.

Riippuen täysin vaivan laadusta, voi hoito olla nikamien mobilisoinnista tai manipulaatiosta mitä vain pehmytkudos käsittelyyn ja kuntouttavien treeniliikkeiden läpikäymiseen. Hyvällä tutkimisella osteopaatti varmistaa valikoidun hoitotekniikan turvallisuuden ja mikä tärkeintä, hoidetaan vaivan alkuperää ei pelkkää oiretta!

osteopatia espoo

Osteopaatti Espoo

Tällä hetkellä WellnessRoomilla hoitoja tekevät  Aleksi Kovács, sekä Heidi Seppälä. He pitävät Osteopatian vastaanottoa Espoossa: Leppävaarassa ja Kivenlahdessa. Voit varata ajan helpon ajanvarauksemme kautta tai soittaa suoraan toimipaikallemme.