Raskaushieronta
Raskaushieronta sekä synnytyksen jälkeinen hieronta Espoossa. Varaa aika jo tänään!
Mitä on raskaushieronta ?
Raskaushieronta auttaa äitiä rentoutumaan ja vapauttaa jännityksiä ja stressiä. Se lisää verenkiertoa ja sitä kautta äidin ja vauvan kuona-aineiden poisto kehosta tehostuu. Samalla myös imunestekierto paranee, joka taas vähentää turvotusta. Raskausajan hieronta helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten aiheuttamia ongelmia. Raskausajan hieronta auttaa myös kehittämään kehon hallintaa ja valmistamaan sitä aktiiviseen synnytykseen.
Hyvinvoiva äiti tarkoittaa myös hyvinvoivaa vauvaa. Raskaushieronta on kokonaisvaltaista,jossa huomioidaan niin henkiset kuin fyysisetkin oireet. Hieronnan lisäksi voidaan äidille antaa ohjeita
raskausajan liikuntaan, ravitsemukseen sekä muihin synnytyksen jälkeisin asioihin.
Wellnessroomilla me käytämme raskaushierontaan suunniteltuja erikoistyynyjä. Tyynyjen avulla tuemme äidin turvalliseen ja rentouttavaan asentoon hieronnan ajaksi ja myös hierojalle saadaan mielekkäät ja ergonomiset työskentely asennot. Hieronnassa käytämme lempeää kookosöljyä väliaineena. Huomioi, että on täysin turvallista hieroa jo raskauden alkuvaiheesta alkaen. Hieronnalla ei voida missään tapauksessa aiheuttaa keskenmenoa.
Raskaushieronta Espoo
Raskaushieronta kesto: Meillä Wellnesroomilla on sekä 60 minuutin että 90 minuutin raskaushieronta aikoja. 60 minuutin hieronta pitää sisällään yleensä alaselän alueen, lantion ja pakaran seudun käsittelyn. 90 minuutin hieronta pitää sisällään äidin rentouttavan kokovartalohieronnan, jossa myös halutessaan voidaan hieroa vatsan alue kevyesti. Raskausajan hieronta räätälöidään aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.
Raskaushieronta asennot ja otteet: Raskausajan hierontaa voidaan toteuttaa useilla eri asennoilla ja otteilla riippuen asiakkaan tarpeesta ja raskausajan kestosta. Kylkimakuuasento on turvallinen koko raskauden ajan. Vasemmalla kyljellä makaaminen luo vähiten painetta vena cavaan vatsan alueella. Alkuraskauden aikana voidaan myös hieroa vatsamakuulla, mutta se on mahdollista vain ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Selinmakuuasento on turvallinen raskausviikkoon 22 asti, mutta raja on kuitenkin yksilöllinen. Puoli-istuvan asennon aiheuttaessa pahoinvointia, voidaan se vaihtaa takaisin kylkimakuulle. Hieronnassa käytetään paljon rentouttavia ja laajoja sivelyotteita sekä hankauksia, ja tarkemmilla otteilla keskitytään mahdollisiin ongelma-alueisiin.
Kenelle raskaushieronta ei sovi?
Raskaushieronnan kontraindikaatiot eli milloin ei kannata tulla raskaushierontaan:
- verenvuotoa vaginasta
- lantion tai vatsan alueen jatkuva kipu tai krampit
- säännölliset supistukset ennen 37 raskausviikkoa
- raskausmyrkytys(yleensä loppuraskaudessa) oireina verenpaineen nousu, valkuaisen erittyminen
virtsaan, turvotus sekä istukan toiminnan heikkeneminen - kaikki samat kontraindikaatiot kuin normaaleissa hieronnoissa
Synnytyksen jälkeinen hieronta
Synnytyksen jälkeinen hieronta voidaan aloittaa heti kun äidistä tuntuu hyvältä. Synnytyksen jälkeen hieronta nopeuttaa kehon palautumista. Hieronnassa keskitytään tuoreen äidin mahdollisiin ongelma-alueisiin ja pyritään saamaan äiti rentoutuneeksi.
Meille myös vauvat ovat erittäin tervetulleita mukaan hoidon ajaksi. Hoito saatetaan läpi myös vauvan tuntemusten mukaan, jos vauvalla on esimerkiksi nälkä niin hoito keskeytetään siksi ajaksi, että äiti voi rauhassa imettää. Synnytyksen jälkeisessä hieronnassa voidaan käyttää vatsamakuuasentoa, jos se äidistä tuntuu mielyttävältä. On myös hyvä laittaa tyyny rintojen alle vähentämään painetta sekä pieni pyyhe, sillä useasti rinnoista valuu maitoa.
Sektiosynnytyksen jälkeen vatsamakuuasento ei ole mahdollinen muutamaan ensimmäiseen viikkoon,
joten silloin käytetään kylki- tai selinmakuuasentoa. Synnytyksen jälkeen voidaan turvallisesti hieroa kaikkia kehon alueita. Keisarinleikkaussynnytyksen jälkeen leikkaushaavaa on hyvä varoa niin kauan kuin se on arka. Useilla äideillä kipeimmät alueet ovat hartiat ja selkä, sillä imetysasennot ja kantaminen voi olla hyvin toispuoleista.
Wellnessroom Espoon raskaushieronta sekä synnytyksen jälkeinen hieronta Kivenlahden sekä Suurpellon toimipisteissä. Jos sinulla on kysyttävää raskaushieronnasta tai synnytyksen jälkeisestä hieronnasta, niin ota meihin yhteyttä!