Fysioterapia Espoo

Edistä liikkuvuutta ja paranna toimintakykyä

Mitä on fysioterapia?

Fysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä sekä edistää liikkuvuutta. Yleensä fysioterapian tarpeet kohdentuvat tapaturman, sairauden, synnynnäisen vamman tai ikääntymisen aiheuttamaan alentuneen toimintakyvyn edistämiseen fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin. 

Fysioterapiapalvelut eivät auta ainoastaan akuuteissa ongelmissa, vaan saat meiltä tukea arjen toimintakyvyn ylläpitämiseen sekä vammojen kuntouttamiseen ja ennaltaehkäisemiseen.

Pääset fysioterapiaan kahdessa Espoon toimipisteessä: Leppävaarassa ja Kivenlahdessa

Aloita kuntoutuminen nyt – Fysioterapiamme Espoossa auttaa sinua varmasti!

Mitä fysioterapialla voidaan hoitaa?

  • monipuolinen tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen tutkiminen ja hoito
  • liikuntavammojen hoito
  • leikkauksen jälkeinen kuntoutus
  • työperäisten rasitusvammojen hoito
  • fysioterapeuttinen ohjaus ja neuvonta sekä manuaalinen terapia

Wellnessroomilta myös äitiysfysioterapian ja lantionpohjan fysioterapian palvelut. 

Äitiysfysioterapian avulla voit valmistautua synnytykseen ja saada ohjausta sekä neuvontaa liikkumiseen ja kehon hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Synnytyksen jälkeen saat tukea ja ohjausta kehon palautumisen tukemiseksi ja voit kysyä sinua askarruttavista asioista kehoon, mieleen ja omaan seksuaalisuuteen liittyen.  

Lantionpohjan fysioterapian vastaanotolle voi tulla ennaltaehkäisevästi tai omasta kiinnostuksesta tukea lantionpohjan hyvinvointia ja hahmottaa kehonsa kokonaisvaltaisuutta paremmin. Lue lisää lantionpohjan fysioterapiasta, sekä oireista, joita sen avulla voidaan hoitaa!

Tarvitsenko minä fysioterapiaa?

Työskenteletkö kuormittavissa, toispuoleisissa tai hankalissa asennoissa tai teetkö paljon yksipuolista näyttöpäätetyötä? Oletko kärsinyt niska- ja selkäkivusta tai jostain muusta tuki- ja liikuntaelin kivusta? Liittyykö kipuihin päänsärkyä ja ajoittaista huimaamista?

Oletko toipumassa tuki- ja liikuntaelimiin liittyvästä vammasta tai leikkauksesta kuten esimerkiksi tekonivelleikkauksesta? Onko sinulla neurologinen sairaus, joka aiheuttaa ongelmia liikkumiseen? Haluatko ylläpitää hyvää työ- ja toimintakykyä?

Jos vastasit yhteen tai useampaan kysymykseen myöntävästi, sinun kannattaa hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Meillä Wellnessroomilla ammattitaitoisella fysioterapialla pyritään löytämään syitä ongelmien syntymiseen, lievittämään tai poistamaan jo syntyneitä oireita sekä ennaltaehkäisemään samankaltaisia oireita tulevaisuudessa.

Mitä fysioterapeutti tekee?

Fysioterapeutti on monipuolinen kuntoutusalan ammattilainen ja terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut 3,5 vuotta kestävän ammatillisen  fysioterapeutin tutkinnon. Fysioterapeutin ammattinimikettä saa käyttää ja ammattia harjoittaa vain tutkinnon suorittanut fysioterapeutti. Toimintaa valvovat aluehallintovirastot  sekä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto VALVIRA.

Fysioterapeutti vastaa itsenäisesti työnsä suunnittelusta, toteutuksesta, arvioinnista ja kehittämisestä. Hän ottaa huomioon eettiset ja lainsäädännölliset näkökulmat, fysioterapian vaikuttavuuden, tehokkuuden ja taloudellisuuden vaatimukset. 

Fysioterapeutin työ on aina asiakaslähtöistä ja näyttöön perustuvaa. Fysioterapeutti toimii yhteistyössä asiakkaan, muiden asiakkaan hoitoon ja kuntoutukseen osallistuvien asiantuntijoiden kanssa sekä oman alansa asiantuntijana moniammatillisissa työryhmissä. Meillä Wellnessroomilla fysioterapeuttimme tekee yhteistyötä naprapaatin ja osteopaatin kanssa. Fysioterapeutin tehtävänä on ennaltaehkäistä, edistää, palauttaa sekä ylläpitää asiakkaan terveyttä, liikettä, liikkumista ja toimintakykyä. 

Lähestymistapanamme voi olla puhtaasti kokonaisvaltainen terveyttä edistävä ja ennaltaehkäisevä ohjaus, neuvonta sekä harjoittelu. Sinulla ei tarvitse olla sairautta tai vammaa, jotta voisit palkata henkilökohtaisen fysioterapeutin itsellesi. Meillä olet aina yksilö!

Usein fysioterapeutti mielletään vain jumppaohjeiden antajaksi, mutta meillä Wellnessroomilla teemme AINA manuaalista terapiaa ja mahdollisimman hyvien tuloksien takaamiseksi, asiakas saa myös ylläpitäviä harjoitteita mukaan kotiin.

Miten valmistautua fysioterapia käynnille?

Saavu käynnille hyvissä ajoin, että ehdit täyttää esitietolomakkeen. Varaudu myös siihen, että osaat kuvailla oireita ja ongelmaa mahdollisimman tarkasti. Yleensä esnsimmäinen fysioterapia käynti koostuukin usein fysioterapeutin tekemästä haastattelusta,
manuaalisesta tutkimuksesta sekä mahdollisista testauksista ja mittauksista.

Fysioterapeutti suunnittelee fysioterapeuttisen toimintaohjelman asiakkaalle yksilökohtaisesti em. tietojen perusteella. Ensimmäiselle fysioterapian käynnille kannattaa pukea vaatteet, jotka ovat joustavat sekä mukavat.

Pitääkö fysioterapiassa riisua vaatteet? Vastaus on kyllä ja ei. Mikäli toimintarajoitteet ovat monimuotoiset tai laajat on fysioterapeutin tärkeää nähdä keho sekä kehon asento kokonaisuudessaan. Tämä siksi, että vaatteet usein vääristävät tai peittävät ongelmakohtia.
Jos sinua askarruttaa jokin asia, voit olla meihin yhteydessä ennen ensimmäistä käyntiäsi.

Ammattitaitoinen fysioterapia Espoossa lähellä sinua!

Kun teet ajanvarauksen fysioterapiaan, lisääthän lisätietoihin maininnan fysioterapiaan hakeutumisen syystä ja tiedon mahdollisesta lähetteestä. Kiitos! 

Koulutetut fysioterapeuttimme löydät täältä!