You are currently viewing KLASSINEN HIERONTA VAI URHEILUHIERONTA?

KLASSINEN HIERONTA VAI URHEILUHIERONTA?

Hieronnan eri suuntaukset kiinnostavat asiakkaita; miten klassinen hieronta eroaa urheiluhieronnasta? Aihe herättää keskustelua ja siihen liittyy useita harhaluuloja, kuten esimerkiksi että urheiluhieronta olisi paljon kovempi otteisempaa tai syväluotaavampaa kuin perinteinen klassinen hieronta. Tässä blogissa avaamme mitä eroa näillä todellisuudessa on ja kumpi on juuri sinulle oikea hoitomuoto.

Hierontaan hakeutumisen syy ja oma tausta

Selkein tapa vetää viiva klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan välille on hoitoon hakeutumisen syy – mitä hieronnalla halutaan saavuttaa, millainen on oma tausta ja mikä on todellinen tarve?

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta keskittyy kokonaisvaltaisesti asiakkaan hyvinvointiin ja siinä pyritään auttamaan erilaisia kiputiloja sekä niiden syitä mahdollisimman monipuolisesti. Klassinen hieronta auttaa lihaksistoa rentoutumaan, vilkastaa verenkiertoa sekä ennaltaehkäisee uusien kireystilojen syntymistä. Sillä on myös keskushermostoa rauhoittavia vaikutuksia. Hoitomuotona klassinen hieronta sopii kaikille perusterveille ihmisille iästä riippumatta. Siinä käytettävät tekniikat ja otteiden voimakkuus sovelletaan aina asiakkaan tarpeen ja toiveiden mukaisesti.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa taas keskitytään useimmiten urheilijaan, hänen mahdolliseen lajiinsa ja siihen miten hieronnalla pystytään tukemaan urheilijan suoritusta, palautumista sekä kehitystä tehokkaasti. Urheiluhieronnan asiakassuhteet perustuvat usein pitkään ja tavoitteelliseen yhteistyöhön. Parhaimmillaan urheiluhieronta on kehityksen mahdollistaja sekä estää rasitusvammojen syntyä keskittyen urheilijan erityistarpeisiin lajikohtaisesti. Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi muokkaavampi vaikutus kudoksiin ja lihaksistoon. Urheiluhieronta sopii kuitenkin kaikille liikkujille, jotka haluavat tehostaa omaa lihashuoltoansa liikunnan tukemiseksi sekä heille, jotka haluavat auttaa palautumista esimerkiksi erilaisten stressitilojen jäljiltä.

Lue lisää urheiluhieronnan palveluistamme Espoossa

Auta kehoasi palautumaan ja hoida kiputiloja

Joten klassinen hieronta vai urheiluhieronta? Vastaus vaihtelee oman lähtötilanteesi ja tavoitteesi mukaan. Molemmat auttavat sinua palautumaan, hoitaa kiputiloja ja ennaltaehkäisee tulevia ongelmia. Wellnessroomilta löydät koulutetut hierojat, jotka auttavat sinua yksilöllisesti ja juuri sinun tarpeitasi kunnioittaen. Ota yhteyttä, mikäli haluat lisätietoa juuri sinulle parhaasta hierontamuodosta tai varaa aika nyt.