Lantionpohjan fysioterapia

Edistä liikkuvuutta ja paranna lantionpohjan toimintakykyä fysioterapialla

Lantionpohjan fysioterapia keskittyy tarkastelemaan lantionpohjan tunnistamiseen ja hallintaan liittyviä asioita haastattelemalla, sekä tutkimalla kehon hallintaa ja sen toiminnallisuutta. Lantionpohjan fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai omasta aloitteestaan.
Vastaanotolle voi tulla myös ennaltaehkäisevästi tai omasta kiinnostuksesta tukea lantionpohjan hyvinvointia ja hahmottaa kehonsa kokonaisvaltaisuutta paremmin.

Varsinaista sisätutkimusta ei ole välttämätöntä tehdä, sillä kaikki toiminta vastaanotolla tehdään yhteisymmärryksessä asiakkaan kanssa sekä edetään asiakkaan toiveiden mukaisesti ja sensitiivisesti sekä turvallisemman tilan periaatteita noudattaen.

Käynnille voi tulla yksin tai halutessaan ottaa mukaan tukihenkilön. Fysioterapeuttia sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus ja hoitosuunnitelma tehdään yksilöllisesti asiakkaan kanssa.

Pääset fysioterapiaan kahdessa Espoon toimipisteessä: Leppävaarassa ja Kivenlahdessa

Aloita kuntoutuminen nyt – Fysioterapiamme Espoossa auttaa sinua varmasti!

Mitä lantionpohjan fysioterapialla voidaan hoitaa?

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta tarkasteltuna sekä keholliset että psyykkiset muutokset, erilaiset sairaudet sekä keskivartalon alueen leikkaukset voivat vaikuttaa osaltaan lantionpohjan toimintaan ja hyvinvointiin. Se kuinka paljon ja millä tavoin, on aina
yksilöllistä ja myös se miten yksilön keho reagoi muutoksiin voi vaihdella elämäntilanteesta riippuen.

Mikäli oman lantionpohjan hyvinvointi mietityttää, lantionpohjan toiminnassa on
tiedossa olevia haasteita tai omatoimiset toimenpiteet lantionpohjan hyvinvoinnin tukemiseksi eivät ole auttaneet, on hyvä käydä lantionpohjan toimintaan erikoistuneen asiantuntijan vastaanotolla. Asiaan lisäkouluttautuneet fysioterapeutit, osteopaatit sekä uroterapeutit ovat kuntoutuksen ammattilaisia, joilla on tietotaitoa auttaa lantionpohjan hyvinvoinnin tukemisessa yksilöllisesti – asiakkaan omat toiveet sekä tavoitteet huomioiden.


Milloin varata aika lantionpohjan fysioterapeutille?

  • Kivut lantion ja keskivartalon alueella liikunnan aikana tai sen jälkeen
  • Paineen tunne alavatsalla tai lantion seudulla
  • Keskivartalon alueen leikkaukset
  • Keholliset muutokset lantion alueella
  • Pidätyskyvyn haasteet kuten ummetus
  • Muutokset seksuaalitoiminnoissa
  • Yhdyntäkivut
  • Tunnottomuus
  • Erektiotoiminnot
  • Orgasmihaasteet
Lantionpohjan fysioterapia

Lantionpohjan merkitys

Lantionpohjan tehtävänä on yhdistää keskivartalo alaraajoihin ja toimia näiden kahden välisenä toiminnanohjaajana. Lantionpohja toimii myös yhteistyössä pallean kanssa avustaen hengityksessä ja keskivartalon paineen säätelyssä. Lantionpohja myös kannattelee sisäelimiä ja niiden läpi kulkee niin kuona-aineiden poistotiet sekä käytävä kohtuun. Seksuaalisuuden näkökulmasta lantionpohja ja sitä ympäröivät rakenteet mahdollistavat meille seksuaalisen nautinnon eri aistikanavien kautta yksilöstä riippuen.

Lantionpohjan lihakset puolestaan huolehtivat osaltaan kehon eritysjärjestelmien poistoteistä, toimivat yhteistyössä muiden lihasten kanssa sekä mahdollistavat seksuaalisen nautinnon ja auttavat osaltaan keskivartalon paineensäätelyssä sekä synnytyksessä.

Ammattitaitoinen fysioterapia Espoossa lähellä sinua!

Kun teet ajanvarauksen fysioterapiaan, lisääthän lisätietoihin maininnan fysioterapiaan hakeutumisen syystä ja tiedon mahdollisesta lähetteestä. Kiitos! 

Koulutetut fysioterapeuttimme löydät täältä!